Haber

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: 251 bin depremzede okul ve öğretmenevlerinde kalıyor

Türkiye beyin sarsıntısının yaralarını sarıyor…

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremlerin yıkıma yol açtığı Malatya’da Devlet Şubesi Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen değerlendirme toplantısına katıldı.

Mahmut Özer, bakanlığın 10 ilde tüm kapasitesini etkin bir şekilde vatandaşın hizmetinde kullandığına değindi.

“Günlük 372 bin vatandaşa sıcak yemek veriyoruz”

Depremden etkilenenlerin barınma ve gıda ihtiyaçları için seferber olduklarını ifade eden Özer, şöyle konuştu:

Şu anda yaklaşık 251 bin vatandaşımızı Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okullarımızda, öğretmenevlerimizde, uygulama otellerimizde, konaklama imkanı olan her yerde ağırlıyoruz. Mesleki eğitim uygulama otelleri özellikle yeme-içme bölümlerinde önemli bir üretim kapasitesine sahiptir. Öğretmen yurtlarında bire bir. Şu anda Türkiye’de 10 ilimizde günde 372.000 sıcak yemek verme kapasitesine ulaştık. Bu kapasiteyi her geçen gün artırıyoruz. Yani günde 372.000 vatandaşa sıcak yemek dağıtıyoruz.

Meslek liselerinde bulunan 24 adet seyyar mutfağın depremden etkilenen 10 ile dağıtıldığını anlatan Özer, bakanlık olarak yaklaşık 500 bin kişiye sıcak yemek ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

“2 bin 500 öğretmen sahada çalışıyor”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın İçişleri Bakanlığı ve AFAD Başkanlığı ile sürdürdüğü arama kurtarma iş birliğine de değinen Özer, şunları kaydetti: “Yaklaşık 2 bin 500 öğretmenimiz gönüllü olarak eğitimlerini tamamlayarak bölgeye sevk edildi. Örneğin Malatya’da 660 öğretmenimiz AFAD ekipleri, ordumuz ve jandarma ekipleriyle kurtarma çalışmalarına yardım ediyor.”söz konusu.

Okullarda hasar tespit çalışmalarının devam ettiğine işaret eden Bakan Özer, bakanlık olarak son 2-3 yılda okullarda sarsıntı güçlendirme konusunda önemli çalışmaların yapıldığını da kaydetti.

“Süreci yakından takip ediyoruz”

Deprem nedeniyle okulların tatil edildiğini hatırlatan Özer, şu ifadeleri kullandı:

Süreci izliyoruz. Sahada sadece Malatya’da değil tüm illerimizde genel müdürlerimiz, daire başkanlarımız, farklı illerden il müdürlerimiz süreçlere bakıyor. İhtiyaç halinde izinleri uzatacağız. Fazla mesai yaparken bir de telafi mekanizmasıyla ilgili bir sistematiği anlatacağız yani öğrencilerimizin mağdur olmaması için ne yapacağız? Öğretmenlerimizin mağdur olmaması için ne yapacağız? Tüm ajandalarını da açıklayacağız.

manyas-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu